Werken als koerier in de transportsector

      Comments Off on Werken als koerier in de transportsector

Er zijn diverse chauffeurs en koeriers die hun werkzaamheden voortzetten als zelfstandige (ZZP’er). Soms uit eigen overweging, soms noodgedwongen. De mensen die er zelf voor kiezen doen dit voor de vrijheid die het kan geven en het zelf bepalen van de werktijden (tot op zekere hoogte).

Zelfstandige in de transportsector

Helaas is het niet altijd mogelijk om als zelfstandige aan de slag te gaan in de transport sector. Dit heeft met bepaalde vergunningen en regels te maken die door de belastingdienst zijn opgesteld voor de transportsector.

Toch zijn er mogelijkheden om het voor elkaar te krijgen. Zo kunnen koeriers (transport onder 500 KG) wel als zelfstandige aan de slag. Veel grotere koeriersbedrijven maken inmiddels van deze structuren gebruik en dit lijkt goed te werken. Ook de kleinere koeriersbedrijven hebben vaak 1 tot 2 zelfstandige in de telefoon staan. Dit kan uitkomst bieden voor drukke dagen en spoedzendingen waarbij het reguliere vaste personeel al bezig is met het bezorgen van zendingen.

De voordelen van koerier zijn

Het beroep van koerier zijn is voor veel mensen erg leuk. De hele dag op de weg zitten en de diversiteit in het werk zorgt voor veel interesse. Alhoewel het soms best stressvol kan zijn om als koerier te werken is er toch veel interesse in. De nadelen lijken niet op te wegen tegen de voordelen. Nadelen zouden kunnen zijn dat er een hoge werkdruk is.

op tijd bezorgen

Mensen willen natuurlijk op tijd hun pakket ontvangen en als koerier moet je hier rekening mee houden. Het is onacceptabel dat een pakket te laat bezorgd wordt, daar wordt de koerier juist voor ingeschakeld. Voor de chauffeurs kan dit soms best wat stress opleveren. Een koeriersdienst zal er altijd alles aan doen om de bezorging op tijd te laten plaatsvinden.

Een koerier bestellen is vaak snel te doen. De koeriers hebben vaak een druk bezette agenda, maar hebben altijd tijd om een pakket op te halen en te bezorgen. Een telefoontje is vaak voldoende om direct te starten met de zending. Veel bedrijven maken na de eerste zending vaker gebruik van de koeriersdienst.