Nieuw dak en onderhoud van uw dak

      Comments Off on Nieuw dak en onderhoud van uw dak

Als u een nieuw dak op uw woning wilt laten plaatsen of u wilt de bedekking van uw dak laten vervangen, dan is het belangrijk om een goed materiaal te plaatsen. Natuurlijk zal niet ieder materiaal voor ieder dak geschikt zijn, dat is het eerste waar u naar moet kijken. In dit artikel een opsomming van de diverse materialen die er beschikbaar zijn voor daken. Dit zijn de meeste gebruikte materialen in zowel Nederland als Belgiƫ.

Als u een hellend dak heeft, dan is de meest logische (en meest gemaakte) keuze de reguliere dakpannen. Dakpannen hebben weinig onderhoud nodig en bieden een goede bescherming. De kosten zijn relatief laag en de voordelen zeer groot. Met dakpannen zit u altijd goed. Sommige mensen vinden de dakpannen wat saai. Gelukkig zijn de pannen ook in andere kleuren verkrijgbaar, bijvoorbeeld in het zwart of grijs. Zo kunt u het materiaal inzetten en toch iets anders dan anders zijn met uw dak.

Materialen; Bitumen

daken bekledingHet materiaal Bitumen is een populaire keuze bij platte daken. Dakwerken Kalmthout kan u uiteraard helpen bij het plaatsen van deze daken. Het materiaal wordt gewonnen uit aardolie en dan wordt het ingezet voor de bekleding. Het materiaal komt in rollen en wordt met een brander op uw dak gesmolten. De diverse stroken van het materiaal worden ook aan elkaar gesmolten wat ervoor zorgt dat lekkage niet kan voorkomen.

Voor woningen in een wat duurder segment wordt er soms gekozen voor een rieten dak. Het geeft een zeer mooi effect aan een woning, maar is wel duurder om te laten plaatsen. Als u dat ervoor over heeft kan het een zeer mooi effect geven aan een woning. De uitstraling wordt er over het algemeen wat luxer van. Vaak zien we rieten dak bij villa’s, maar bijvoorbeeld ook bij sommige boerderijen. Ook heeft een rieten dak meer onderhoud nodig, daar komt bij dat dit onderhoud ook nog eens duurder is dan bij andere materialen. U krijgt daar natuurlijk wel een schitterend dak voor terug.