Hoe een incassobureau rekeningen kan incasseren

      Comments Off on Hoe een incassobureau rekeningen kan incasseren

Als ondernemer in de bouw weet u er alles van. Klanten die hun rekeningen niet of niet op tijd betalen. Vervelend, erg vervelend. U neemt contact met ze op om de rekening alsnog betaald te krijgen, en wordt steeds afgescheept.

Helaas is het geld nog steeds niet op uw rekening bijgeschreven. Daarnaast kost het veel tijd en energie om deze wanbetalers achterna te zitten. Een lastige situatie. Wat is nu het beste om te doen? Waar doet u goed aan? Als het een afnemer is die vaker terugkomt, is het belangrijk om hier wel verstandig mee om te gaan. U wilt de klant niet kwijt ook al betaald deze niet altijd op tijd.

bouw werkers

ZZP’ers in de bouw krijgen vaak te laat betaald.

Een incassobureau specialiseert zich in het incasseren van deze rekeningen. Er zijn bureaus die zich in zowel particulieren als in bedrijven specialiseren, maar er zijn ook bureaus die zich richten op de zakelijke wereld.

Zo staat bijvoorbeeld de bouw bekend om de late betalingen. Zelfstandige die zichzelf verhuren in de bouw (ZZP’ers) worden vaak¬†(te) laat betaald. Een incasso¬† kan bijvoorbeeld contact opnemen met de opdrachtgever en dit proces mogelijk versnellen. Een incassobureau kan dus zeker niet enkel worden ingeschakeld door de grotere bedrijven, ook de kleinere zelfstandige kan hier goed gebruik van maken.

Heeft u dus openstaande rekeningen? Wacht dan niet te lang. Hoe sneller u erbij bent, hoe sneller er resultaat geboekt kan worden. Een incassobureau kan dus bemiddelen, mocht dat nog niet werken is er ook nog de mogelijkheid om over te gaan tot de volgende stap, namelijk de deurwaarder. Vaak kan het incassobureau hier ook in bemiddelen. De deurwaarder kan ook beslag leggen op inkomsten en inboedel van mensen. Vaak hoeft het zo ver echter niet te komen.