Een vloer van kurk

      Comments Off on Een vloer van kurk

Er zijn vele materialen waaruit u kunt kiezen voor een vloer in de vele kamers van uw huis of bedrijf. Een vloer van kurk is er daar één van. Dus waarom zou je kiezen voor een vloer van kurk uit alle materialen die je kunt gebruiken voor je vloer. Laten we alle voordelen van een kurkvloer eens op een rijtje zetten.

Een vloer van kurk zorgt voor goede isolatie

Een kamer verwarmen is in ons koude Nederland iets wat snel hoge kosten met zich meebrengt. Toch is het wel lekker om warme voeten te hebben wanneer je op je sokken in de kamer rondloopt. Een vloerverwarming zou hiervoor een goede oplossing zijn alleen is dit een grote onderneming om dit te laten installeren en vergt de installatie hiervan ook nog eens een grote investering. Met een vloer van kurk heeft u een materiaal wat enorm goed isoleert en de warmte in huis houdt. U zult dus lekker warme voeten houden als u een vloer van kurk in huis hebt.

 

Kurk is geluid dempend

Vooral in wat oudere huizen maar eigenlijk is dit een probleem in iedere woning is het geluid van voetstappen die u op een andere verdieping van uw huis goed kunt horen. Vooral de vloeren van harder materiaal zoals laminaat, maar ook zeil en stenen tegels vergroten dit probleem. Met een vloer van kurk heeft u hier geen problemen meer mee doordat het een zacht en meeverend materiaal is wat geluid dempend werkt en ervoor zorgt dat u en uw slapende kinderen niet meer gestoord worden door het geluid van voetstappen op een andere verdieping.